Control Z (2020) Polskie Napisy
Jeśli chcesz poćwiczyć, nabrać wprawy i mieć z tego satysfakcję, to wczytaj do edytora polską wersję SCMRlocal i wyeksportuj z niej polskie napisy (Mod --> Locale --> Export Locales). Następnie wczytaj do edytora angielską wersję SCMRlocal i zaimportuj do niej to, co poprzednio wyeksportowałeś. Nagraj tak zmodyfikowaną wersję SCMRlocal i gotowe. Ewentualnie możesz pobrać już gotową taką wersję jakiej potrzebujesz: link. W kilku przypadkach zauważysz, że polskie napisy nie odpowiadają kwestiom wygłaszanym przez angielskiego lektora. Będzie tak wtedy, gdy w SCMR pojawia się plik dźwiękowy, który nie ma swego odpowiednika w polskiej wersji SC Remastered. W takich przypadkach starałem się zmiksować jakąś wypowiedź, która pasowałaby do danej sytuacji w grze, ale nie było to dokładnie to samo co w oryginale.
Control Z (2020) polskie napisy
Sam z tego co widzę zabierałem się od złej strony. Zacząłem działać w Modules>Import, ponieważ chciałem docelowo wyeksportować głosy z angielskiej wersji do polskiej. Pomyślałem sobie, że jak wyeksportuje same napisy to później mogę mieć problemy z czcionką w angielskiej. 041b061a72